Ontwikkeling en beheer

OSSO heeft een sterk technisch team die graag meedenkt en met techniek bezig is. Iedereen binnen het team werkt aan nieuwe projecten en aan onderhoud/ondersteuning van bestaande projecten.

Specialisaties

 • Complexere webapplicaties
  Sites waar gewerkt wordt met grote data sets, veel datamanipulatie, calculaties of veel concurrency.
 • Middleware
  Achtergrond applicaties waarbij data verzameld wordt uit een of meerdere bronnen en opvolgend in een aangepast formaat wordt gedistribueerd naar veel clients. In veel gevallen iPhone of Android applicaties maar niet beperkt tot. 
 • Internet Telefonie (VOIP)
  Implementatie en onderhoud van VOIP platformen op basis van Asterisk en OpenSIPs, inclusief webbased provisioning en billing functionaliteit.
 • High Availability & Scalability
  Een veel voorkomend aspect bij onze projecten omdat beschikbaarheid en snelle, betrouwbare werking bij veel gelijktijdige gebruikers bij onze klanten hoog op de prioriteitenlijst staat.
 • Beveiliging
  Ervaring met beveiliging opzetten en onderhouden voor projecten waar beveiliging van groot belang is (bijvoorbeeld i.v.m. WBP)

Open Source

Wij baseren onze oplossingen uitsluitend op betrouwbare open source componenten en opdrachtgevers hebben doorlopend toegang tot alle broncode. Door onze focus op open source software kunnen we gebruik maken van de laatste ontwikkelingen en is onze focus op het toevoegen van waarde in onze diensten.

meer over open source

Projectmanagement

Bij sofwareontwikkeling en infrastructuur projecten passen wij "Agile" software development technieken toe. Veelal vergelijkbaar met SCRUM maar dan aangepast op kleinere projecten en met focus op meerdere klantprojecten gelijktijdig. Dit zorgt er voor dat we snel kunnen realiseren en met goede kwaliteit kunnen opleveren.

Docker application placement / paths by Walter Doekes , 14 Feb 2018

Ubuntu / goodbye unity / welcome gnome-shell by Walter Doekes , 01 Feb 2018

Screen / wipes copy buffer by Walter Doekes , 10 Jan 2018

Dovecot / roundcube / mail read error by Walter Doekes , 08 Jan 2018

Meltdown & Spectre attacks by Herman Bos , 04 Jan 2018

Recap 2017 by Herman Bos , 21 Dec 2017

Helperpark 282A
9723ZA Groningen
Telefoon: 050-2103520
Fax: 050-2103527
E-mail: info@osso.nl